MUFTINIA E KËRÇOVËS DREJT RRUGËTIMIT TË MIRËFILLTË

(SHQ. МКД.)

Me ftesë të Muftiut të Kërçovës, Mr. Qamil ef. Rushitit, Kryetari i BFI Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të premten më 11.03.2022, mori pjesë në mbledhjen konstituive të Mufiinisë së BFI së Kërçovës i shoqëruar nga Sekretari i BFI i RMV h. Irsal ef. Jakupi, Shefi i Kabinetit Dr Abdulqerim Iseini dhe Drejtori për shkencë dhe kulturë Musanif ef Rufati.
Ishte një mbledhje mirë e organizuar me të gjitha tiparet serioze. Së pari Muftiu në fjalën e tij përshëndeti të pranishmit dhe dha një rezime të zgjedhjeve dhe më pastaj shpjegoi për aktivitetet e Myftinisë dhe sfidat me të cilat është baĺlafaquar. Sekretari i Muftinisë Mr. Xhemal Ahmeti shpjegoi në mënyrë detale nëpërmes projektorit për të arriturat gjatë vitit 2021 si dhe Propozim projekti i aktivIteteve gjatë vitit 2022.
Arkëtari i Myftinisë Z. Bejtullahu raportoi për çështjen financiare si dhe propozim buxhetin për vitin 2022.
Pas raportimeve të udhëheqësisë së Myftinisë përballë Reisul Ulemasë dhe të pranishmive,j solemnisht u bë ndarja e vendimeve të anëtarëve të rinjë të Muftinisë, me çka edhe u verifikua mandati i tyre.
Në fjalën e tij, Kryetari i BFI e RMV Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai përshëndeti Muftiun dhe stafin e tij për ftesën dhe shprehu urime të sinqerta për kandidatët e rinjë duke ju dëshiruar suksese në mandatin e ri. Në të njejtën kohë, Reisul Ulemaja informoi të pranishmit për rrjedhat në Bashkësinë Fetare Islame dhe sfidat me të cilat ballafaqohet ky institucion.
***
КИЧЕВСКОТО МУФТИСТВО КОН ВИСТИНСКИОТ ПАТ
На покана на Кичевскиот муфтија г. Ќамил еф. Рушити, Поглаварот на ИВЗ Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи, во петокот на 11.03.2022 година, учествуваше на конститутивната седница на Муфтиство на ИВЗ Кичево придружувана од Генералниот Секретар на ИВЗ на РСМ Х. Ирсал еф. Јакупи, Шефот на Кабинетот д-р Абдулкерим Исеини и Директорот на Секторот за наука и култура Мусаниф еф. Руфати.
Добро организирана седница со сите сериозни карактеристики. Муфтијата во својот говор најпрвин ги поздрави присутните и даде резиме од изборите, а потоа ги објасни активностите на Муфтиството и предизвиците со кои се соочува. Секретарот на муфтиството г. Џемал Ахмети преку проекторот детално ги образложи постигнувањата во текот на 2021 година како и предлог-проектот за активностите во текот на 2022 година.
За финансиското прашање и предлог-буџетот за 2022 година извести благајникот на муфтиството г-дин Бејтулах.
По извештаите на раководството на муфтијата пред Реисул Улема и присутните, свечено беа поделени решенијата на новите членови на Муфтиството со кои се верификуваше нивниот мандат.
Во својот говор, Поглаварот на ИВЗ на РСМ Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи го поздрави Муфтијата и присутните за поканата и изрази искрени честитки до новите кандидати посакувајќи им успех во новиот мандат. Воедно, Реисул Улема ги информираше присутните за случувањата во Исламската Верска Заедница и предизвиците со кои се соочува оваа институција.
(

Comments are closed.