MYFTINIA E DIBRËS ME OBJEKT TË MADH AFARIST -VAKUF

(SHQ. МКД.)

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të premten më 26 08.2022 vizitoi Myftininë e Dibrës me synim kryesor që të përcjell nga afër punimet në objektin e madh afarist që po ndërtohet në suaza të Myftinisë së Dibrës.
Gjatë kësaj vizite, Kreu i BFI të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai përcolli me vëmendje dhe nga afër këtë objekt i cili është vakuf dhe shprehu kënaqësinë e tij operativës së kësaj Myftinie me në krye Myftiun Reshat Kaçallniku.
Kryetari i BFI mbeti i kënaqur me rrjedhën e ndërtimit i cili është në fazën përfundimtare dhe shumë shpejt do futet në funksion dhe do jetë një burim shumë i mirë financiar në mbështetje të jetës fetare islame. Objekti në fjalë është me një madhësi prej 800 metra katrorë.
***
МУФТИСТВО ДЕБАР СО ГОЛЕМ ДЕЛОВЕН ОБЈЕКТ – ВАКУФ
Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, во петокот на 26.08.2022 година, го посети Дебарското Муфтиство со основна цел одблиску да ги следи работите во големиот деловен објект што се гради во суазата на Дебарското Муфтиство.
За време на оваа посета, Поглаварот на ИВЗ на РСМ, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи внимателно и со голем интерес го набљудуваше овој објект, кој е вакуф, и го изрази своето задоволство на оперативците на ова муфтиство, предводени од Муфтијата Решат Качалнику.
Претседателот на ИВЗ остана задоволен од напредокот на изградбата која е во завршна фаза и наскоро ќе биде пуштена во употреба и ќе биде многу добар финансиски извор за поддршка на исламскиот верски живот. Предметниот објект е со големина од 800 метри квадратни.

Comments are closed.