MËSUESI- KY EMËR I MADH DHE I LARTË

Mësuesi. Kjo vlerë e lartë dhe e shenjtë. Realizues i imeperativit të madh: “Lexo”. Pishtar i dritës, i urtësisë, i ngritjes, i kuptimit, i thellimit, i meditimit.
Ai që me dijen hap rrugën drejtë Krijuesit, njohjes, analizës, definicioneve, ngritjes drejtë më të shenjtës. Ai mbjell vlera, moralin, paqen, dashurinë, mirëkuptimin, respektin, humanizmin, tolerancën, shpirtëroren, njerëzoren.
Ai është i pashtershëm në vlerë. Nga ai buron gjithçka që është e mirë. Andaj, lartë është vendi i tijë në të dukshmen dhe në atë të amshueshmen.
Është shumë afër dashurisë së Zotit.
Mësuesi ky emër i madh.
Urime Dita e Mësuesit. Qoftë i bekuar dhe inspirim për botën mbarë.
KRYETARI I BFI E RMV
REISUL ULEMA
H.HFZ. SHAQIR EF. FETAI

Comments are closed.