Mesazhi i Reisul Ulemasë së BFI në RM, H. Sulejman ef. Rexhepit, me rastin e Fitër Bajramit 2015

Mesazhi i Reisul Ulemasë së BFI në RM, H. Sulejman ef. Rexhepit, me rastin e Fitër Bajramit 2015

هَاأَنْتُمْ هَؤُلاَءِ تُدْعَوْنَ لِتُنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَمِنْكُمْ مَنْ يَبْخَلُ وَمَنْ يَبْخَلْ فَإِنَّمَا يَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهِ وَاللَّهُ الْغَنِيُّ وَأَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ وَإِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لاَ يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ

“Ja, juve ju bëhet thirrje të shpenzoni në rrugën e Allahut, por disa prej jush janë koprracë. Kush tregohet koprrac, ta dijë se i bën dëm vetes, sepse Allahu është i Pasur (s’ka nevojë për asgjë), ndërsa ju jeni të varfër. E, nëse ju ia ktheni shpinën dhe i largoheni Atij, Ai do t’ju zëvendësojë me një popull tjetër, i cili nuk do ta ndjekë shembullin tuaj.” Muhamed 38

Motra e vëllezër, të dashur besimtarë!
Le ta falënderojmë me gjithë shpirt Krijuesin tonë që na e mundësoi edhe një herë t’i përjetojmë bukuritë, mrekullitë dhe të gjitha të mirat e Muajit të Bekuar të Ramazanit. Sot, me thirrjen e namazit të akshamit përfundojmë me agjërimin. Nesër, në fytyrat e të gjithë besimtarëve, kudo në botë, do të shpërthejë natyrshëm një gëzim, sepse kemi festën e Fitër Bajramit, por, pa dyshim, në thellësitë e zemrës sonë do të ndjejmë një keqardhje për mbarimin e këtij Muaji. Sepse, u mësuam me ibadetet, ndjeheshim shumë mirë pranë Krijuesit tonë, duke e sfiduar të ligën dhe të keqen, duke u përmbushur me devotsahmëri. Kjo është ajo ndjenjë që i duhet çdo muslimano, sot e përjetë. Dhe kjo arrihet duke hequr dorë nga veset e këqia, nga praktikat e djallëzuara, duke hequr dorë nga përgojimet, nga përgjimet, nga shpifjet dhe përçarja, duke qenë gjithmonë në ibadet, në lutje, të përkushtuar për ta ndjekur vetëm rrugën e Allahut Fuqiplotë.
Përkushtimi ynë për ta ndjekur Rrugën e Vërtetë është e vetmja pasuri e jona që na bën të lumtur si në këtë ashtu edhe në botën tjetër. Duke qenë besimtarë më të fortë, të përkushtuar ndaj parimeve islame, ne do të jemi më afër njëri tjetrit, më afër skamnorëve e jetimëve, më afër subjekteve dhe institucioneve që punojnë natë e ditë për t’i jetësuar Porositë e Shenjta të të Madhit Zot dhe të Pejgamberit tonë, Muhamedit a.s.
Besimtarë të dashur, pas faljes së namazit të Bajramit, të gjithë do të rendni nëpër shtëpi për të shprehur gëzimet dhe uratat tek familjet, tek të afërmit, tek të dashurit e juaj. Ndajeni sofrën tuaj të begatë me ata që nuk kanë, me fqinjët tuaj, shpreni mëshirë, afërsi dhe unitet.
Motra e vëllezër, e lus Allahun Fuqiplotë që t’ua ket pranuar asgjërimin dhe të gjitha ibadetet e muajit të Ramazanit.
Ju uroj Gëzuar e për shumë mot Fitër Bajramin. Zoti ju bekoftë!

Reisul Ulema i BF në RM
________________________
H. Sulejman ef. Rexhepi

Porakata na Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexepi, po povod Fiter Bajram, 2015 god. dadena za Informativnite sredstva.

هَاأَنْتُمْ هَؤُلاَءِ تُدْعَوْنَ لِتُنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَمِنْكُمْ مَنْ يَبْخَلُ وَمَنْ يَبْخَلْ فَإِنَّمَا يَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهِ وَاللَّهُ الْغَنِيُّ وَأَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ…

Во името на Аллах, Милостивиот Сомилосен

„Ете, вие сте тие кои се повикувате да трошите на Аллаховиот пат. А меѓу вас има и кои скржават. А оној кој скржави та, против себеси скржави. Аллах е богат а вие сте сиромашни… „ (Мухамед 38)

Почитувани верници, браќа и сестри!

Со се срце да му се заблагодариме на нашиот Господар, кој уште еднаш ни овозможи да се доживеат убавините, чудата и сите добрини на благословениот месец на Рамазан.
Денес, со езанот на акшам намаз го завршуваме постот. Утре, на лицата на сите верници, секаде во светот природно ќе експлодира радост, бидејќи го имаме Фитр Бајрам.
Драги верници, по намазот на Фитр Бајрам, сите ние по нашите домови, да искажаме радости кон членовите на семејството кон најблиските и најсаканите. Споделете ја вашата богата трпезариска маса со оние кои немаат, со вашите соседи, и изразите милост, блискост и единство.

Браќа и сестри, Го молам Семоќниот Алах да ги прими нашите добри дела и нашите молитви направени во текот на месец Рамазан.

Благословот на Аллах џ.ш. нека биде врз вас.

На крај, браќа и сестри, дозволете ми да ви честитам од се срце

БАЈРАМ МУБАРЕК ОЛСУН !

İslam Birliği Başkanı Reis-ul Ulema H. Süleyman Ef. Recepi’nin 2015 Ramazan Bayramı mesajı:

“İşte sizler, Allah yolunda harcamaya çağrılıyorsunuz. Ama içinizden cimrilik yapanlar var. Kim cimrilik yaparsa ancak kendi zararına cimrilik yapmış olur. Allah, her bakımdan sınırsız zengindir, siz ise fakirsiniz. Eğer O’ndan yüz çevirecek olursanız, yerinize başka bir toplum getirir de onlar sizin gibi olmazlar.” (Muhammed, 38)

Muhterem müslümanlar, bacılar ve kardeşler!

Mubarek Ramazan ayının sayısız nimetlerinden, güzelliklerinden, letafetinden, mucizelerinden yeniden istifade etme fırsatını bizlere bahşettiği için Yüce Allaha sonsuz hamd ü senalar ve şükürler ediyoruz.

Bugün akşam ezanıyla birlikte Ramazan ayı nihayete ermiş olacak ve yarın, doğrusu Ramazan Bayramının birinci gününde, dünyanın her yerinde, bütün İslam beldelerinde Bayramın sevinci ve gururu yaşanacaktır.

Muhterem müslümanlar,

Bayram namazının eda edilmesinden sonra evlerimize girip aile afradımızla, yakınlamızla, sevdiklerimizle birlikte Bayram sevincini yaşamamız gerekir. Ayrıca bu Bayram gününde, yardım eline muhtaç fakir, garib ve kimsesizleri de asla unutmamalı, Bayramın mutluluk ve bereketini onlarla da paylaşarak yalnız olmadıklarını göstermeliyiz.

Bacılar ve kardeşler!

Ramazan ayı boyunca yaptığımız ibadet ve taatlerin, duların, iyilik ve hasenatın Allah katında kabul buyurulması için dua ediyorum.

Allahın rahmet ve bereketi üzerinize olsun!

Lisanen ve kalben Bayramınızı kutluyorum.

BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN!

Comments are closed.