Letër ngushëllimi

(SHQ. ENG.)

Sot morëm lajmin e hidhur të ndrimit jetë Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Presidenti i Emirateve të Bashkuara Arabe. Me këtë rast të hidhur Presidencës, Qeverisë dhe popullit të Emirateve të Bashkuara Arabe në emër të BFI në RMV dhe në emrin tim personal ju shprehim ngushëllime të thella duke ju lutur Allahut Fuqiplotë që Presidentin e ndjerë ta përfshijë në mëshirën e Tij të pakufishme dhe t’i falë Xhenetin e amshueshëm. Presidenti i ndjerë ka qenë një personalitet me ndikim të madh në skenën politike, njëri ndër themeluesit e Shtetit modern të EBA, me ndikim të madh në ruajtjen e paqes në rajon dhe në botë, dhe për ne është i njohur se me largimin e pushtetit pushtues serb nga Kosova trupat paqeruajtëse të EBA kanë marrë pjesë në rruajtjen e paqes në momentet më të vështira të popullit shqiptar në Kosovë, kur i ndjeri ka qenë në rolin e lartë të Princit të Kurorës të Ebu Dhabit në Emiratet e Bashkuara Arabe. Ngushëllime dhe Zoti e mëshiroftë.
Kryetari i BFI të RMV
Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai
***
Letter of Consolation
Today we received the sad news of the death of Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, President of the United Arab Emirates.
On this sad occasion, on behalf of the Islamic Religious Community of RNM, on behalf of the Presidency (Rijaset) of the IRC of RNM, and on my own behalf, we extend our deepest condolences to Government and people of the United Arab Emirates, praying to Almighty Allah to include the late President in His boundless mercy and grant him the eternal paradise.
The late President was a personality with great influence on the political scene, one of the founders of the modern UAE State, with great influence in maintaining peace in the region and in the world, and for us it is well known that with the departure of the occupying Serbs power from Kosovo, UAE peacekeeping troops participated in peacekeeping mission during the most difficult moments for Albanian people in Kosovo, when the deceased was in the high role of Crown Prince of Abu Dhabi in the United Arab Emirates.
Consolations and God have mercy on him.
The President of IRC of RNM
Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai

Comments are closed.