Kthehet në vendlindje grupi i parë i haxhinjve të BFI

(SHQ. МКД. TUR.)

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, ishte i pari që u dëshiroi mirëseardhje haxhinjve të cilët udhëtuan nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame të RMV për në vendet e shenjta dhe u kthyen shëndoshë e mirë në vendlindje.
Të enjten më 21.07.2022, në orët e vona të mbrëmjes ateroi aeroplani i parë i grupit të parë të haxhinjve, të cilët u pritën me lot gëzimi dhe buzëqeshje nga familjarët e shumtë që kishin dalë në pritje në aeroportin e Shkupit.
Haxhinjtë e BFI të RMV udhëtojnë në mënyrë të organizuar grupe- grupe me pesë aeroplanë. Grupet tjera pritet të kthehen në vendlindje ditëve në vijim.
***
Се врати првата група аџии на ИВЗ
Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи прв ги пречека аџиите кои во организација на Исламската Верска Заедница на РСМ отпатуваа на светите места и здрави и добри се вратија во татковината.
Во четвртокот на 21.07.2022 година, во доцните вечерни часови слета првиот авион на првата група аџии, кои со солзи радосници и насмевки беа пречекани од многубројните членови на семејствата кои беа излезени да ги пречекаат на скопскиот аеродром.
Аџиите на ИВЗ на РСМ патуваат во организирани групи, од пет авиони. Останатите групи се очекува да се вратат во татковината во наредните денови.
***
İlk hac kafilesi geri döndü
KMC İslam Dini Birliği Başkanı Reis ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai, İslam Birliği organizasyonunda Hac farizasını eda etmek üzere kutsal topraklara seyahat eden ve ülkemize sağ salim dönen ilk hacı kafilesini havaalanında karşıladı.
Kendilerini karşılamaya gelen birçok aile efradı tarafından sevinç gözyaşları ve büyük bir heyecanla karşılanan ilk hacı kafilesi uçağı 21.07.2022 Perşembe günü, akşam geç saatlerde, Üsküp havaalanına indi.
İslam Birliği hacıları, Hacca gidişleri olduğu gibi, beş uçak seferinden oluşan organize kafileler halinde ülkemize dönmeye başlamış oldu. Geri kalan hacılarımızın önümüzdeki günlerde anavatanlarına dönmeleri beklenmektedir.

Comments are closed.