KRYETARI I DIJANETIT PROF. DR. ALI ERBASH VIZITOI XHAMINË E TOPHANËS

(SHQ. MKD. TUR)

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai i shoqëruar nga Myftiu i Shkupit Dr. Qenan ef. Ismaili dhe Kryetari i Komunës së Çairit, z. Visar Ganiu, të enjten, më 17.06.2021 e pritën kryetarin e Dijanetit të Turqisë Prof. Dr. Ali Erbashin i cili i prin delegacionit të përbërë nga Nënkryetari i i Departamentit për Çështje Fetare në Dijanet z. Osman Tërashçë, Kryetari i Këshillit për Recitimin e Mus’hafit z. Osman Shahin, Anëtari i Këshillit të Lartë për Çështje Fetare z. Mustafa Irmakli, Drejtori i Departamentit për vendet e Evro-Azisë z. Salih Gjur, Atasheu për çështje fetare në Ambasadën Turke në Shkup, z. Mustafa Mesten, dhe të tjerë gjatë vizitës së xhamisë së Tophanës.
Kreu i Dijanetit Prof. Dr. Ali Erebash personalisht u interesua se deri ku kanë arritur punimet për ndërtimin e xhamisë.
Gjatë kësaj vizite, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai e falënderoi homologun e tij nga Turqia, Dr. Ali Erbash për gjitha investimet dhe projektet të cilat financohen nga Dijaneti dhe nga Republika e Turqisë nëpërmjet investimeve të ndryshme në vendin tonë, e posaçërisht ato që bëhen në mbështetjet islamit dhe BFI-së.
Me fillimin e Pandemisë së Kovid 19, u ndërprenë punimet në Xhaminë e Tophanes, të cilat priten të rifillojnë së shpejti, deri në përfundimin e xhamisë.
_______________
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДИЈАНЕТОТ ПРОФ. Д-Р АЛИ ЕРБАШ ЈА ПОСЕТИ ЏАМИЈАТА ВО ТОПАНСКО ПОЛЕ
Претседателот на Исламската Верска Заедница на Република Северна Македонија Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи во придружба на Скопскиот Муфтија Др. Ќенан еф. Исмаили и Градоначалникот на Општина Чаир, г. Висар Ганиу, во четвртокот, на 17.06.2021 година го прешекаа Претседателот на Дијанетот на Република Турција, проф. Д-р Али Ербаш, кој ја предводи делегацијата составена од Потпретседателот за Верски Прашања на Дијанетот г. Осман Тирашчи, Претседателoт на Одборот за преглед и рецитирање на Мусхаф, г. Осман Шахин, Член на Високиот Совет за Верски Прашања, г. Мустафа Ирмакли и раководителот на одделот за евроазиски земји, г. Салих Ѓур, и Аташе за верски прашања при Амбасадата на Турција во Скопје, г. Мустафа Местен и други за време на посетата на џамијата во населба Топанско Поле.
Претседателот на Дијанетот Проф. Д-р Али Еребаш лично се распраша до каде се стигнати работите за изградба на ова џамија.
За време на оваа посета, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи му се заблагодари на својот колега од Турција, д-р. Али Ербаш за сите инвестиции и проекти кои се финансирани од Дијанетот на Република Турција преку разни инвестиции во нашата земја, особено оние кои за цел го имаат поддршката на исламот и ИВЗ.
Со почетокот на пандемијата „Ковид 19“ беше стопирана работата на џамијата во населба Топанско Поле, која се очекува да продолжи наскоро, сè додека не се заврши џамијата.
_______________
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ, ÜSKÜP TOPHANE CAMİİNİ ZİYARET ETTİ
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İslam Dini Birliği Başkanı Reis-ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai, Üsküp Müftüsü Dr. Kenan ef. İsmaili ve Çayır Belediye Başkanı Visar Ganiu, 17 Haziran 2021 Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş ve beraberindeki heyeti, Üsküp Topansko Pole semtindeki Tophane Camii inşaat mahallinde kabul etti.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen bu güzide caminin inşaat çalışmaları hakkında Prof. Ali Erbaş’a bilgi verildi.
Bu ziyarette Reis-ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai, başta İslam Dini Birliği’ni desteklemeye yönelik, ülkemizdeki çeşitli yatırımlar yoluyla Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından finanse edilen projeler için Başkan Ali Erbaş’a teşekkür etti.
“Kovid 19” salgınının başlamasıyla birlikte, Topansko Pole semtindeki caminin inşaat çalışmaları durdurulmuştu. Ali Erbaş, bundan sonraki süreçte, bu caminin inşaatının tamamlanması öncelikli hedefler arasında olacağını belirtti.

Comments are closed.