KRERËT FETARË TAKOJNË KRYEMINISTRIN DHE ZV. KRYEMINISTRIN E PARË

(SHQ. МКД.)

Të martën më 01.02.2022 Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai u takua me Kryetarin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Z. Dimitar Kovaçevski i shoqëruar nga Zv. Kryeministri i Parë Z. Artan Grubi, Ministri i Punëve të brendshme Z. Oliver Spasovski dhe Drejtori i Komisionit për Bashkësitë fetare Darjan Sotirovski, në përbërje të delegacionit të përbërë nga krerët e bashkësive fetare në RMV: Kishës Ortodokse Maqedonase, Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Kishës Katolike, Bashkësia Metodiste dhe ajo Hebreje.
Kryeministri Z. Kovaçevski së pari e informoi delegacionin me krerët e bashkësive fetare për rrjedhat politiko shoqërore në vend si dhe sfidat me të cilat ballafaqohet Qeveria e re dhe njëherit premtoi se do ta vazhdojë bashkëpunimin e ngushtë me të gjitha bashkësitë, me qëllim të zhvillimeve pozitive në sferën fetare dhe më gjerë.
Nga ana e tij, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai në emër të BFI e RMV së pari shprehu urime me rastin e zgjedhjes së Z. Kovaçevskit Kryetar i partisë së LSDM si dhe Kryeministër i RMV, si dhe rizgjedhjen e Z. Artan Grubit, Z. Oliver Spasovskit në postet e ushtruara në Qeverinë e kaluar.
Gjatë takimit u hapën edhe çështjet të cilat vazhdojnë të jenë aktuale dhe të pa zgjidhura si Xhamia e Prilepiit, e Llazhecit, akreditimi i Medresesë dhe shumë çështje tjera për të cilat BFI ka kohë që ka parashtruar kërkesa. Gjithashtu u bisedua edhe për një bashkëpunim më konstruktiv dhe të mirëfilltë.
***
ВЕРСКИТЕ ПОГЛАВАРИ НА СРЕДБА СО ПРЕМИЕРОТ И ПРВИОТ ЗАМЕНИК ПРЕМИЕР
Во вторник, 01.02.2022 година, Претседателот на Исламската Верска Заедница во РСМ, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи се сретна со Претседателот на Владата на Република Северна Македонија г-дин Димитар Ковачевски придружуван од Првиот Заменик Премиер г-дин Артан Груби, министерот за внатрешни работи г. Оливер Спасовски и директорот на Комисијата за Верски Заедници г-дин Дарјан Сотировски, како дел од делегацијата составена од поглаварите на верските заедници во РСМ: Македонската Православна Црква, Исламската Верска Заедница на РСМ, Католичката Црква, Методистичката и Еврејската Заедница.
Претседателот на Владата, г. Ковачевски ги запозна поглаварите со позитивните случувања во политичката и социалната сфера и пошироко.
Од своја страна, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи во име на ИВЗ на РСМ најпрвин упати честитки за изборот на г-дин. Ковачевски за Претседател на Партијата СДСМ и Премиер на РСМ, како и за реизборот на г-дин. Груби и г-дин. Спасовски на нивните стари сектори од претходната влада.
На средбата беа отворени прашања кои и понатаму се актуелни и нерешени како што се Прилепската џамија, џамијата во с. Лажец, акредитацијата на Медресето Иса Бег, и многу други прашања за кои ИВЗ одамна има поднесено барања. Се разговараше и за поконструктивна и искрена соработка во иднина.

Comments are closed.