Kompania “Vori” rrëmben medaljen e artë në panairin “Prodekspo 2017” – Компанијата “Вори“ доби златна медаља на саемот “Продекспо 2017- Русија“

Kompania “VORI” nga Gjevgjelia, e cila është e licencuar edhe me Standardin HALLALL nga Agjencioni i këtij Standardi pranë BFI-së, kohë më parë, në Moskë u shpërbly me medaljen e artë për tri prodhimet e veta: për ajvar, fasule në tavë dhe pë rizoto.

Ndryshe, kjo kompani, mori pjesë në një nga panairet më të mëdha në botë për produkte ushqimore, e njohur si “Prodekspo 2017”, në të cilën morën pjesë mbi 2000 kompani nga 57 shtete të ndryshme dhe, në nj konkurrencë kaq të fuqishme “Vori” arriti të cilësohet dhe të vlerësohet si më e mira për produktet e veta.

Компанијата “Вори“ од Гевгелија која што е лиценцирана и со Халал Стандард од агенцијата за Халал Стандард при ИВЗ во РМ, деновиве во Москва доби златна медаља за три свои производи: за ајвар, тавче гравче и рижото.

Инаку, оваа компанија учествуваше на еден од нај големите саеми во светот за прехрамбени артикли, познат како “Продекспо 2017“, каде што учествуваа преку 2000 компании од 57 разни држави. Во таква јака конкуренција, “Вори“ е прогласена како најдобра за своите производи.

16652492_1465071886838717_2128726897_n

Comments are closed.