Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

Këshilli Botëror i Komuniteteve Muslimane hap dyert e bashkëpunimit me BFI

Në ditën e dytë të vizitës zyrtare të delegacionit të Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriu, të udhëhequr nga Kreu i BFI H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i cili në shoqërinë e Myftiut të BFI Kumanovë H. Abedin ef. Imeri dhe Drejtori i Sektorit për marrëdhënie me Botën Islame pranë BFI H. Ismet ef. Ademi, të martën, më 15.09.2020 realizuan takimin e dytë me Këshillin Botëror të Komuniteteve Muslimane në Dubai me personalitetet eminente të tij: Dr. Nasir Muhamed Arif – Këshilltari i parë i Kryetarit të Këshillit dhe Z. Hasan El Merzuki – Drejtor ekzekutiv.
Qëllimi i këtij takimi ishte që në detaje të bisedohet për mënyrën e bashkëpunimit në të ardhmen mes dy institucioneve. Gjithashtu ky ishte një takim më tepër qartësues për aktivitetet e Bashkësisë Fetare Islame të RMV, synimet si dhe nevojat e saja në kohën e sodit. Për këtë shkak, Kreu i BFI H. Hfz. Shaqi ef. Fetai u shprehu falënderimet më të sinqerta në emër të BFI për pritjen, respektin si dhe për gatishmërinë e tyre për një bashkëpunim në të ardhmen.
Ditët në vijim, delegacioni i BFI do të vazhdon me vizita nëpër institute tjera të rëndësishme, ndërsa në Dubai do të qëndrojnë deri të premten.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, Abonohu tani.

Ju gjithashtu mund të lexoni