Iftar i shtruar nga Myftinia e Prilepit

(SHQ. МКД.)

Të enjten më 14.04.2022, Komisioni i Ramazanit të Bashkësisë Fetare Islame, i kryesuar nga Drejtori i Agjencisë për Hallall Standard H. Muhamer ef. Veseli, vizitoi Myftininë e Prilepit, ku u pritën me zemërgjerësi dhe me një organizim të mirëfilltë fetar nga Myftiu i Myftinisë së Prilepit H. Shefqet ef. Imeri dhe operativa dhe imamët e kësaj myftinie.
Me rastin e Iftarit, Kryesuesi i Delegacionit të Ramazanit, H. Muhamer ef. Veseli, në emër të Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, përshëndeti të gjithë imamët dhe këshillat e xhamive, duke u uruar agjërim dhe lutje të pranuara nga Allahu i Plotfuqishëm, e një herit duke shpreh respektin dhe konsideratën ndaj tyre për punën bujare dhe fisnike të cilën e kryejnë me dinjitet në shërbim të xhematëve tona.
Gjithashtu Ef. Veseli shprehu falënderimet e tija dhe respektin ndaj Myftiut H. Shefqet ef. Imeri për organizimin dhe udhëheqjen e mirfilltë në krye të detyrës Myfti i Prilepit.
H. Muhamer ef. Veseli, në emër të Komisionit të Rijasetit të BFI e RMV, dhe Myftiut H. Shefqet ef. Imeri falënderoi përzemërsisht edhe donatorin e iftarit z. Esko Hasanoviç, xhemati i dalluar i kësaj ane, duke i uruar atij dhe familjes së tij, shëndet, gëzime, lumturi dhe jetë të gjatë.
***
Ифтар организиран од Прилепското Муфтиство
Во четврток на 14.04.2022 година, Рамазанската Комисија на Исламската Верска Заедница, претводена од Директорот на Агенцијата за Халал Стандард Х. Мухамер еф. Весели, го посетија Прилепското Муфтиство, каде што со великодушност и вистинска верска организација беа примени од Муфтијата на Прилепското Муфтиство Х. Шефќет еф. Имери и оперативата и имамите на ова муфтиство.
По повод Ифтарот, предводникот на Рамазанската Комисија, Х. Мухамер еф. Весели, во име на Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи ги поздрави сите имами и советите на џамиите, посакувајќи им лесен пост и прифатени молитви од Возвишениот Алах, и уште еднаш изразувајќи ја сета почит кон нивната дарежлива и благородна работа која достоинствено ја извршуваат во служба на нашите џемати.
Исто така Еф. Весели изрази благодарност и почит до Муфтијата Х. Шефќет еф. Имери за правилна организација и раководство во позоција на првиот човек во Прилепското Муфтиство.
H. Muhamer ef. Весели, во име на Рамазанската Комисијата на Ријасетот на ИВЗ на РСМ, и Муфтијата Х. Шефќет еф. Имери му се заблагодари и на донаторот на ифтарот г. Еско Хасанович, угледен член и џемаат на овие простори, посакувајќи му нему и на неговото семејство, здравје, радост, среќа и долг живот.

Comments are closed.