Ef. Veseli viziton xhaminë e Gradskos

(Shq. Mkd)

Të Premten e katërt dhe të fundit të këtij muaji të bekuar të Ramazanit, i shoqëruar nga Sekretari i Myftinisë së Velesit Erdal ef. Tefikov, në xhaminë e vetme të qytetit Gradsko të Povardarisë, në kuadër të vizitave të Delegacionit të Ramazanit, xhematin e kësaj xhamie e vizitoi H. Muhamer ef. Veseli, Drejtori i Agjencisë për Hallall Standard, i cili përveç që mbajti ligjeratë fetare, udhëhoqi xhematin në Namazin e Xhumasë.

Ef. Veseli falënderoi xhematin e mrekullueshëm që vazhdimisht i ndjek rekomandimet e BFI për respektimin e masave anti-kovid, duke theksuar se bukuria dhe domethënia e Islamit në vend dhe madhështia e BFI është pikërisht këtu me ju, në rajonin e Tikveshit dhe Povardarit, dhe ne e admirojmë organizimin institucional të jetës fetare islame brenda Myftinisë së Velesit.

BFI, si në të kaluarën dhe në të ardhmen, përpiqet të jetë këtu pranë jush dhe me ju, duke përmbushur detyrimin e saj kushtetues për të mbrojtur të drejtat e muslimanëve në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e shtetit.

Bukuria dhe befasia e këndshme pa dyshim ishte prania e nxënësve të Medresesë nga Isa Beu, Paralelja e shtrirë për djem Shtip, të cilët janë aktivë në zonën e Tikveshit dhe Povadarit gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Pas Namazit të Xhumasë, përfaqësuesi i BFI Ef. Veseli pati një takim të shkurtër me Muteveliun Esad Brahoviç dhe Këshillin e xhamisë në Gradsko, ku ka rreth 70 familje myslimane (boshnjakë) nga ku ai ishte njoftuar me të gjitha aktivitetet e mëparshme në organizimin e jetës fetare islame në këtë qytet.

Efendi Veseli shprehu mirënjohje të thellë për Këshillin e Xhamisë në Gradsko, për Imamin Ferat ef. Memedovski, duke shprehur kënaqësinë për Myftininë e Velesit të kryesuar nga Myftiu H. Nejazi ef. Murati për atë që është bërë deri më tani në rajonin e Tikveshit dhe Povadarit.

 

_________________

 

 

Еф. Весели во посета на џамијата во Градско

Zа четврта џума а во едно и последна џума од овој мубарек месец Рамазан, на 07.05.2021 година, во придружба на секретарот на Муфтиството Велес Ердал еф. Тефиков во единствениот месџид на град Градско во Повардарието престојуваше Х. Мухамер еф. Весели, Директор на Агенцијата за Халал Стандард, кој покрај хутбето го предводеше џематот и во џума намаз.

Еф. Весели им се заблогодари на џемаетот кои доследно ги почитуват препораките на ИВЗ за придржување до мерките анти ковид, потенцирајки дека убавината и значањето на исламот во земјата и величината на ИВЗ е токму тука кај вас, во тиквешко повардарскиот регион, и ви се восхитуваме на институционалното организирање на исламско верскиот живот во состав на Муфтиството Велес.

ИВЗ како во минатото, така и во иднина најстојува да биде тука покрај вас и со вас, исполнувајќи го уставната обврска да ги заштити правата на муслиманите во соглсност со уставот и законите на државата.

Убавината и пријатното изненадување без сомнение беше присуството на медресантите од Иса Бег Медресата – Паралелката во Штип, кои се активно ангажирани во тиквешко – повадарскиот крај во текот на Рамазани Шериф.

По џума намазот, преставникот на ИВЗ Ефенди Весели имаше и кратка средба со Мутевелијата Есад Браховиќ и Џамискиот одбор во Градско каде има околу 70 фамилии муслимани (Бошњаци) од каде беше запознаен со сите досегашни активности во организација на исламско верскиот живот во овој град.

Ефенди Весели им изрази длабога благодарност на Џамискиот Одбор Градско, на Имамот Ферат еф. Мемедовски, изразувајќи задоволство према Муфтиството Велес во чело со Муфтијата Х. Нејази еф. Мурати за досегашното сработено во тиквешко повадардарскиот регион.

 

 

Comments are closed.