Ef. Rexhepi takoi Prof. Dr. Mehmet Gormez

21a9ceec-a12a-464b-9c65-780c2e870934Më 3 dhjetor 2013, Reis ul Ulema i BFI-së, H. Sulejman ef. Rexhepi u prit nga Kryetari i Dijanetit të Turqisë, Prof. Dr. Mehmet Gormez. Në këtë takim besiduan lidhur me problemet që tangojnë institucionin fetare BFI, me theks të veçant u bisedua çështja e denacionalizimit. Gjatë këtij takimi mes tjerash u diskutua lidhur me problemet tjera siç janë rikthimi i disa xhamive të vjetra dhe kapitale, të cilat BFI është gjallë e interesuar t’i rikthen në funksionim dhe se për të njejtat në mënyrë të vazhdueshme është duke punuar. Nga ana tjetër kryetari i Dijanetit të Turqisë, Gormez, vlerësoi lartë punën e BFI-së, aktivitetet e saj në sfera të ndryshme, si dhe përforcimin e bashkëpunimit të dy institucioneve në drejtim të zgjidhjes së problemeve.21a9ceec-a12a-464b-9c65-780c2e870934 bce59d00-a9cf-4e97-a378-62dd71580460

Comments are closed.