E krishterja strugane pranon Islamin

E krishterja strugane pranon Islamin

Këto ditë të Muajit të shenjtë të Ramazanit, në Zyrtar e Muftinisë së BFI-Struge u paraqit zonja Ratka Belkoska-Balltiq e lindur më 15.05.1985 në Strugë, e cila me vetëdëshirë, me vullnet të lirë dhe pa imponim nga askush, e vetedishme për aktin e konvertimit nga feja krishtere në atë Islame, para anëtarëve të komisionit të posaçëm për këtrë rast, e deshmoi zëshëm shehadetin-dëshminë dhe pranoi Islamin për fe. Në të njëjtën ditë Myftiu i Strugës, Salim ef. Sylejmani, e kurorëzoi zonjën në fjalë me bashkëshortin e saj, z. Demir Balltiq, nga Moroishta e Strugës. “Që nga dita e sotit, unë jam pjesëtare e Fesë Islame, dmth myslimane, e martuar me vetëdëshirë me Demri Balltiqin nga Moroishta e Strugës. Ndjehem shumë krenare për faktin që Allahu Fuqiplotë më udhëzoi që të pranoj Islamin për fe timen”, ka deklaruar, veç të tjerash, zonja Balltiq.
strug3

stuga2

Comments are closed.