Diplomati nga Arabia Saudite vizitoi BFI-në

[:al]Atashehu për çështje fetare pranë ambasadës së Arabisë Saudite me seli në Sarajevë, Abdelmexhid Gajthi, vizitoi Bashkësinë Fetare Islame në Shkup, ku u pritë nga Reisul Ulema Haxhi Sulejman efendi Rexhepi. Në këtë takim u bisedua për situatën e myslimanëve në Republikën e Maqedonisë dhe për bashkëpunimin e nevojshëm rreth çështjeve me rëndësi nga sfera shkencore dhe fetare. Të dyja palët u dakorduan për një bashkëpunim më të intensifikim në të gjitha sferat jetike për mytslimanët e Maqedonisë.

Ndryshe, gjatëtë qëndrimit në vendin tonë, z. Gajthi vizitoi Medresenë e Isa Beut si dhe Faklutetin e Shkencave Islame, xhaminë në Kodrëne e Diellit dhe disa xhami të tjera.

[maxgallery id=”7050″][:]

Comments are closed.