Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

Deputeti z. Arbër Ademi dhe Drejtori i Byrosë për Ekspertizë Ligjore z. Valdet Xhaferi vizituan Reisul Ulemanë

DEPUTETI DHE ISH-MINISTRI I ARSIMIT Z. ARBËR ADEMI DHE DREJTORI I BYROSË PËR EKSPERTIZË LIGJORE DHE ISH-MINISTRI I DREJTËSISË Z. VALDET XHAFERI VIZITUAN REIS ULEMANË

Të enjten më 11. Shkurt 2021, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, në selinë e Rijasetit të BFI ka pritur z. Arbër Ademin, ish Ministër i Arsimit dhe aktualisht Deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, i shoqëruar nga z. Valdet Xhaferi, ish Ministër i Ministrisë së Drejtësisë në RMV, aktualisht Drejtor i Byrosë për Ekspertizë Ligjore. Në këtë takim Kryetarin e BFI-së, e shoqëronte Sekretari Gjeneral i BFI, H. Irsal ef. Jakupi.

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai i falënderoi mysafirët e lartë për vizitën dhe i njoftoi me rrjedhat dhe sfidat me të cilat përballet BFI.

Gjatë takimit u bisedua për shumë çështje, por theks i veçantë iu vu akreditimit të Medresesë Isa Beu, si një nga institucionet më të rëndësishme edukative të BFI-së, ku përgatiten kuadrot e reja për organizimin e mëtejshëm të jetës fetare, përfshi këtu procesin edukativo arsimor që po zhvillohet sipas standardeve më bashkëkohore.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, Abonohu tani.

Ju gjithashtu mund të lexoni