DELEGACIONI I BFI U NIS PËR NE QABE – MEKKE

DELEGACIONI I BFI U NIS PËR NE QABE – MEKKE

Delegacioni i lartë i Bashkësisë Fetare Islame të RMV i cili nën udhëheqjen e Reisul Ulemasë H. Hfz. Shaqir ef. Fetai po qëndron në Mbretërinë e Arabisë Saudite, pas vizitave në Rijad dhe Medinë, momentalisht ndodhet në Mekke.
Që të gjithë anëtarët e delegacionit janë shëndoshë e mirë dhe me emocion të madh po e përjetojnë vizitën në Qabenë e Bekuar të veshur me Ihrame.
Në një postim në rrjetin e tij social, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai ka ndarë emocionet me ndjekësit e tij besnik në rrjetin social facebook, ku ka shkruar:
“Më në fund ajo që e kemi pritur me shpirt. Nisja për në Meke- Qabe. Të veshur me Ihram.
Gati për kryerjen e Umres se bekuar. Të gjithë të lumtur e të gëzuar.
Falënderimet të takojnë Ty o i Madhi Zot.
Prano nijetin tonë. Ti je i Vetmi Bamirës dhe Pranues i lutjeve tona.
Salavatet tona t’i dërgojmë nga zemra ty o i Dashuri ynë Muhamed a.s.”
Delegacioni i Bashkësisë Fetare Islame përbëhet nga: Reisul Ulema i BFI H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, Myftiu i Shkupit Dr. Qenan ef. Ismaili, Myftiu i Tetovës Dr. Qani ef. Nesimi, Myftiu i Kumanovës H. Abedin ef. Imeri, Myftiu i Gostivarit H. Sabahudin ef. Zendeli, Myftiu i Kërçovës Mr. Qamil ef. Rushiti, Myftiu i Strugës Mr. Salim ef. Sulejmani, Myftiu i Ohrit H. Samet ef. Ajdari, Myftiu i Manastirit H Amit ef. Rasimi, Myftiu i Shtipit Mr. Nasir ef. Rexhepi, Myftiu i Prilepit H. Shefket ef. Imeri, Myftiu i Prespës H. Xhunejd ef. Jashar, Shefi i Kabinetit të Reisul Ulemasë Dr. Abdilkerim Iseni, Prodekani i FSHI Dr. Muaz ef. Agushi, Drejtori i Sektorit për Diasporë pranë Rijasetit të BFI Dr. Selver ef. Xhemaili dhe Drejtori i Sektorit për mardhënie me botën Arabe në Rijasetin e BFI, H. Ismet ef. Ademi.

Comments are closed.