COVID-19 RREZIKON JETËN E NJERËZVE – MOBILIZIMI I LARTË I DOMOSDOSHËM

Shq-Mk-Tr-Eng

Pas një zbehje të konsiderueshme të Covid-19 fatkeqësisht rreziku po shënon ngritje të dukshme dhe po rrezikon popullatën. Tani na duhet edhe njē mobilizim i vetëdijes, angazhimit, kujdesit pastërtisë, respektimit të masave AntCovid-19, në veçanti apel tek organet e BFI – së dhe te nëpunësit fetarë që të vazhdojnē me kujdesin e nivelit të lartë nëpër të gjitha xhamitë, rerspektivisht objektet fetare me qëllim të mbrojtjes së shëndetit dhe jetës, në veçanti në këtë kohë të rritjes së numrit të të infektuarëve dhe vdekjeve të shpeshtuara. Këtë e kemi obligim fetar dhe moral për dalje nga kjo krizë që po përhapet me shpejtësi.
Reisul Ulema i BFI në RMV
H.Hfz. Shaqir ef. FETAI
КОВИД -19 ГИ ЗАГРОЗУВА ЖИВОТИТЕ НА ЛУЃЕТО –
НЕОПХОДНА Е ГОЛЕМА МОБИЛИЗАЦИЈА
По значително бледнеење на Ковид-19, за жал ризикот бележи значителни зголемувања и го загрозува населението. Сега ни е потребна една мобилизација на свест, посветеност, грижа за чистота, почитување на меркита Анти-Ковид-19, особено еден апел до органите на ИВЗ и верските службеници да продолжат со највисоко ниво на грижа во сите џамии, односно верски објекти со цел заштита здравје и живот, особено во ова време на зголемен број на заразени и чести смртни случаи. Ова ни е верска и морална обврска за да излеземе од оваа криза која брзо се шири.
Реисул-Улема на ИВЗ во РСМ
Х. Хфз. Шаќир еф. ФЕТАИ
KOVİD -19 İNSANLARIN HAYATINI TEHDİT EDİYOR –
BÜYÜK SEFERBERLİK GEREKİYOR
Belli bir dönem Covid-19’un önemli ölçüde düşüş göstermesinden sonra, maalesef yine risk önemli ölçüde artmakta ve halkın hayatını tehlikeye atmaktadır. Şimdi bir farkındalık seferberliği, ciddiyet, temizliğe özen ve Covid-19 tedbirlerine saygılı davranmak gerekmektedir. Enfektenin ve sık ölümlerin arttığı bu dönemde sağlığın ve yaşamın korunması için özellikle İslam Dini Birliği organları çalışanlarına ve tüm camilerdeki din görevlilerine, dini mekanlarda en üst düzeyde sağlık kurallarını uygulamaları için çağrıda bulunuyoruz. Hızla yayılan bu krizden çıkmak, bizim dini ve ahlaki yükümlülüğümüzdür.
KMC İDB Reis ul-Uleması
H. Hfz. Şakir ef. FETAİ
COVID-19 ENDANGERS THE LIVES OF PEOPLE –
HIGH MOBILIZATION IS NECESSARY
After a significant depletion of Covid-19 unfortunately the risk is marking significant increases and is endangering the population. Now we need a mobilization of awareness, commitment, care of cleanliness, observance of AntCovid-19 measures, in particular an appeal to the bodies of IRC and religious officials to continue with the highest level of care in all mosques, respectively in all religious facilities in order to protect health and life, especially at this time of increasing number of infected and frequent deaths.
We have a religious and moral obligation to get out of this crisis that is spreading rapidly.
Reisul Ulema of IRC of RNM
H. Hfz. Shaqir ef. FETAI

Comments are closed.