ÇERTIFIKATË PËR HAFIZIN ELYESA ASANI PËR BUKURLEXIM TË KURANIT

(SHQ. МКД. TUR.)

Një lajm i bukur për Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, gjatë këtij muaji të bekuar të Ramazanit vjen nga Akademia e Kuranit Fisnik në Universitetin e Sharikas. Të hënën, më 18.04.2022. Hafizi i njohur nga Gostivari, Elyesa ef. Asani, ka marrë Certifikatën nga Akademia e Kur’anit Famëlartë të Universitetit të Sharikas, Diplomën për ndjekësit e mësimeve online në këtë Akademi.
Hfz. Elijesa Asani është ndër hafizat më të njohur në bukur leximin e Kuranit Fisnik në vendin tonë. Ai punon si Imam në Bashkësinë Fetare Islame – Myftininë e BFI Gostivar dhe udhëheq me Institutin e Hifzit dhe Bukur leximit të Kuranit “Hfz. Hasan ef. Zendeli” në Gostivar duke mësuar gjeneratat e reja me mësimin dhe bukur leximin e Kuranit sepse Leximi i Kuranit është prej adhurimeve të mëdha dhe ai që e lexon atë ka vlerë të madhe tek Allahu Fuqiplotë.
Efendi Asani, me zërin e tij të bukur ka qenë pjesmarës dhe fitues në shumë gara kombëtare dhe ndërkombëtare në Bukur leximin e Kuranit Fisnik. Ai poashtu është aktiv dhe udhëheq me korin e Bashkësisë Fetare Islame.
***
СЕРТИФИКАТ ЗА ХАФИЗОТ ЕЛИЕСА АСАНИ ЗА УБАВИНАТА НА КУРАНОТ
Прекрасна вест за Исламската Верска Заедница на Република Северна Македонија, во овој благословен месец Рамазан, доаѓа од Академијата за Светиот Куран на Универзитетот Шарика. Во понеделник, 18.04.2022г. познатиот Хафиз од Гостивар, Елиеса еф. Асани доби Уверение од Академијата на Светиот Куран на Универзитетот Шарика, Диплома за следење на онлајн часови во оваа Академија.
Hfz. Елиеса Асани е еден од најпознатите Хафизи во убавото читање на Чесниот Куран кај нас. Работи како имам во Исламската Верска Заедница – Муфтиство на ИВЗ Гостивар, и го води Институтот за Хифз и убаво читање на Куранот „Хфз. Хасан еф. Зендели„ во Гостивар, и ги подучува новите генерации за учење и убаво читање на Светиот Куранот, бидејќи читањето на Куранот е едно од најголемите ибадети и тој што го чита има голема вредност кај Семоќниот Алах.
Ефенди Асани со својот прекрасен глас е учесник и победник на многу државни и меѓународни натпревари во Прекрасно читање на Светиот Куран. Активен е и го води хорот на Исламската Верска Заедница.
***
HAFIZ ELYESA ASANİ’YE KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA SERTİFİKASI VERİLDİ
Bu mubarek Ramazan ayında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İslam Birliği’ne, Şarika Üniversitesi Kur’an-ı Kerim Akademisi’nden harika bir haber geldi. Bu Akademide çevrimiçi derslere katılması nedeniyle, Şarika Üniversitesi Kur’an-ı Kerim Akademisi’nden 18 Nisan 2022 Pazartesi günü, Gostivarlı ünlü Hafız Elyesa ef. Asani’ye bir Sertifika / Diploma verildi.
Hfz. Elyesa Asani, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma konusunda ülkemizde en ünlü hafızlardan birisidir. Hafız Asani, hem imam-hatib olarak camide çalışmakta, hem de İDB Gostivar Müftülüğü çatısı altında faaliyet gösteren “Hafız Hasan ef. Zendeli” Hafızlık Enstitüsü’nün yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Bu bağlamda Gostivar ve yöresinde genç nesillere Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı öğretmek konusunda büyük gayretler sarf etmektedir. Bu çok ulvi bir görevdir, çünkü Kur’an okumak ve okutmak, en büyük ibadetlerden birisidir ve Yüce Allah katında onu okuyan kişinin değerini çok artırmaktadır.
Elyesa Asani, güzel sesiyle Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma alanında ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılmış ve dereceye girmiş değerli bir hocamızdır. Buna ek olarak birçok dini faaliyete aktif olarak katılmakta ve İslam Dini Birliği korosunu yönetmektedir

Comments are closed.