Moskujdesi gjatë agjërimit

Moskujdesi gjatë agjërimit Shpenzimet e pakontrolluara në segmentin e konsumit ushqimor janë faktor i radhës që ndikon në uljen e cilësisë së agjërimit. Tendenca e agjërimit nuk qëndron në atë që agjëruesi të bie nën ndikimin e…

U kallën kandilat

Kolumnë U kallën kandilat Еbu Hurejre transmeton nga i dërguari i Allahut, Muhamedi a.s : Kur të vijë Ramazani, hapen portat e xhenetit dhe mbyllen ato të xhehenemit, kurse shejtanët lidhen. Shkruan h. Sulejman ef.Rexhepi…

Roli i agjërimit në edukimin e myslimanit

Roli i agjërimit në edukimin e myslimanit Në mesin e ibadeteve, rol të rëndësishëm në jetën e besimtarit ka edhe agjërimi. Duhet theksuar se ka agjërim farz (obligativ), siç është agjërimi i muajit Ramazan, dhe agjërim sunnet ose…

U kallën kandilat

Колумна U kallën kandilat Ебу Хурејре пренесува од Пратеникот на Алах, Мухамед с.а.в.с.: Кога ќе дојде Рамазан, се отвараат џенетските(рајот) врати и се затвараат џенемските(пеколот), а шејтаните(ѓаволите) се врзуваат Пишува х. Сулејман…

Përfitimet nga muaji i shenjtë i Ramazanit

Përfitimet nga muaji i shenjtë i Ramazanit Muaji i shenjtë i Ramazanit është një mundësi për të gjithë besimtarët për të arritur kënaqësinë e Allahut (xh. sh.) Pejgamberi (s.a.v.s.) ka thënë: ‘Fillimi i Ramazanit është mëshirë, mesi -…

Të humburit përshëndesin Hitlerin

Kolumnë Të humburit përshëndesin Hitlerin Pas Aushvicit, bile edhe të shkruarit poezi quhet diçka barbare( Teodor Adorn, filozof gjerman) Shkruan h. Sulejman ef. Rexhepi Opinioni ynë së fundmi dëgjoi se Holokausti qenka trillim,…

Dëgjoni ç’ po thotë Biljana(Sekullovska)-Kolumnë

Kolumnë Dëgjoni ç’ po thotë Biljana(Sekullovska) Кur një zonjë e re, maqedone dhe gazetare e njohur, i thërret vetëdijes dhe thotë se duhet të turpërohemi për mendjetrashësinë dhe përkufizimet që ia kemi bërë vehtes, unë pres që të…

Кryqomania

Коlumnë Кryqomania Aman bre njerëz. A vërtë mendoni se Maqedonasit do bëhen të krishterë më të mëdhenjë e më të mirë nëse vendosin kryqa gjithkund nëpër qytet, a do bëhet besimi i tyre më i fuqishëm dhe dashuria për Zotin më…

Кu po shpie ky shteg

Кu po shpie ky shteg Po bëhet I mërzitshëm angazhimi verbal dhe vetëm verbal për paqe, tolerancë dhe dialog. Nevoitet aksion, shembuj personal, konkretizim i gjërave të cilat aq bukur i thurim e i themi. Shkruan h. Sulejman ef. Rexhepi…