IMAMI DHE ROLI I TIJ NË SHOQËRINË OSMANE

IMAMI DHE ROLI I TIJ NË SHOQËRINË OSMANE Shkruan: Dr. Mevlud Aliu Islami i ka kushtuar kujdes të veçantë funksionimit të Imamit dhe atë e ka vënë në pozitën e përgjegjësive të mëdha, duke ia lënë amanet dhe duke e obliguar me…

NËNA – KY EMËR I MADH

Me rastin e 8 Marsit - Ditës Ndërkombëtare të femrës, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, në faqen e tij oficiale në facebook, bëri një dedikim respektues dhe mjaft domethënës ndaj femrës -…

Мудроста и трпението на дело се наши доблести

Ексклузивно интервју со Реисул-Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи Мудроста и трпението на дело се наши доблести Очекувавме да имаме многу предизвици, но благодарение на Возвишениот Алах, со мудрост, разумност, трпение и стратегија…

VLERA DHE RËNDËSIA E MEVLUDIT NË ISLAM

Muslimanët në mbarë botën, pra edhe në viset tona, për çdo vit me rastin e 12 rebiul-evvelit, ditëlindjes së të dërguarit të Allahut Muhamedit a.s organizojnë manifestime të rastit, lexime mevludesh dhe gazmende të ndryshme. Në…