[:al]BFI në RM organizon sesion trajnimi për imamët dhe hatibët[:]

[:al]BFI në RM organizon sesion trajnimi për imamët dhe hatibët
Bashkësia Fetare Islame në RM, në kordinim me Ministrinë për Çështrje Fetare pranë Arabisë Saudite, organizon sesion trajnimi për imamët dhe hatibët. Në këtë sesion trajnimi që nisi sot dhe do të vazhdojë dy ditë me radhë, do të marrin pjesë një numër i konsiderueshëm i imamëve nga Shkupi, Tetova, Gostivari dhe Kumanova.
Në hapjen e këtij kursi treditor mori pjesë edhe Reisul Ulema i cili në fjalimin e vet të rastit foli mbi rëndësinë e këtij trajnimi si dhe mbi rolin e imamëve dhe hatibëve në prezantimin e islamit të mirëfilltë. Pra, qëllimi i trajnimi është thirrja në islam në mënyrë sa më profesionale.
Në fund të kursit do të ndahen çertifikata për të gjithë pjesëmarrësit.

[maxgallery id=”10250″][:]

Comments are closed.