[:al]Bashkësia Islame e Maqedonisë edhe me një hafiz të Kuranit[:]

[:al]

Sot me datë 04.05.2017 në fshatin Xhepçisht të Tetovës në prezencë të kreut më të lart të BFI së Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, muftiu i Tetovës prof. Dr. Qani ef. Nesimi, kryetari të Kuvendit të BFI së h. Haki ef. Agushi, profesorve të Medreses Isa Beu, hoxhallarve dhe shumë mysafir mbrojti hifzin hafiz Arbon Shaqiri me sukses të shkëlqyeshëm.

Fjalë përshëndetëse kishte Muftiu i Tetovës prof.dr. Qani ef. Nesimi i cili uroj hafizin e ri dhe falenderoi Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi i cili bekoi këtët manifestim me prezncën e tij.

Ndërsa fjalën e rastit kishte Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi “më paraqet nder dhe kënaqësi të prezentoj në kësi lloj manifestimesh uroj hafizin e ri për suksesin e aritur dhe familjen e tij, i nderuar hafiz ju jeni një ushtar i BFI dhe gjithmon duhet të jeni në kontakt me Kur’anin famëlart. Gjith ata që i kan shpallur luft Kuranit, jan të çmendur,do të thotë i kan shpallur luft fjalës së Krijuesit tonë Allahut xh.sh. theksoi ef. Rexhepi.

Më pastaj ai foli edhe për rëndësin që ka hifzi duke cekur hadithin e Muhammedit a.s “njerëzit më të mirë të umetit tim janë brojtësit e Kur’anit'” prandaj hafiz i nderuar ti ke këtë nderë të jesh në këtë grup njerëzish, gjithashtu përgëzoi simbolin e hifzit molla Mahmudin për kontributin e dhënë.

Certifikatën e hifzit ia ndajti Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi ndërsa duan e bëri h. Haki ef. Agushi.

[maxgallery id=”5968″][:]

Comments are closed.