Arriti në vendlindje grupi i parë i haxhinjve të Shkupit

(SHQ. МКД. TUR.)

Të premten, më 22.07.2022, në orët e vona të mbrëmjes, në aeroportin e Shkupit arriti edhe grupi i tretë i haxhinjve, e njëkohësisht grupi i parë i haxhinjve të Myftinisë së Shkupit, të cilët udhëtuan në haxh nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame.
I pari që u dëshiroi mirëseardhje ishte Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai së bashku me Myftiun e Myftinisë së Shkupit, Dr. Qenan ef. Ismaili të shoqëruar edhe nga delegacioni i pritjes i Rijasetit të BFI. Të gjithë haxhinjtë e grupit të tretë, u kthyen shëndoshë e mirë dhe në pritjen e tyre kishin dalë qindra familjarë të cilët i pritën me lot gëzimi dhe buzëqeshje.
***
Првата група скопски аџии пристигна во татковината
Во петокот на 22.07.2022 година, во доцните вечерни часови, на Скопскиот Аеродром пристигна третата група аџии, а воедно и првата група аџии од Скопското Муфтиство, кои отпатуваа на хаџ во организација на Исламска Верска Заедница на РСМ.
Прв ги пречека Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи заедно со Муфтијата на Скопското Муфтиство Др. Ќенан еф. Исмаили, придружувани од приемната делегација на Ријасетот на ИВЗ.
Сите аџии од третата група се вратија безбедно и беа пречекани од стотина членови на семејствата кои ги пречекаа со солзи радосници и насмевки и им посакаа добредојде во татковината.
***
Üsküp’ün İlk Hacı Kafilesi Yurda Dündü
22 Temmuz 2022 Cuma günü akşamı geç saatlerde, üçüncü hacı kafilesi yanı sıra Üsküp Havalimanı’na iniş yaptı.
İlk olarak KMC İslam Dini Birliği Başkanı Reis ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai, Üsküp Müftüsü Müftüsü Dr. Kenan ef. İsmaili ile birlikte, İDB Riyaset karşılama heyeti eşliğinde Üsküp hacılarını havaalanında karşıladı.
Üçüncü kafileyle ülkeye gelen tüm hacılar sağ salim döndüler ve kendilerini sevinç gözyaşları içinde yüzlerce aile üyesi tarafından karşılandı ve memleketlerine hoş geldin denildi.

Comments are closed.