Arriti në vendlindje grupi i katërt i haxhinjve

(SHQ. МКД. TUR.)

Të hënën, më 25.07.2022, në ora 8:25 minuta, në aeroportin e Shkupit arriti edhe grupi i katërt i haxhinjve, kryesisht nga qyteti i Shkupit, Ohrit, Strugës, Kërçovës dhe Dibrës, të cilët udhëtuan në haxh nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame të RMV.
I pari që u dëshiroi mirëseardhje dhe u shtrëngoi dorën në shenjë respekti, ishte Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai së bashku me Myftiun e Myftinisë së Shkupit, Dr. Qenan ef. Ismaili të shoqëruar edhe nga delegacioni i pritjes i Rijasetit të BFI.
Të gjithë haxhinjtë e grupit të katërt, u kthyen shëndoshë e mirë dhe në pritjen e tyre kishin dalë qindra familjarë të cilët i pritën me lot gëzimi dhe buzëqeshje.
Poashtu sot, në orën 17:00, pritet që të vjen edhe grupi i pestë dhe i fundit i haxhinjve tanë e me ç’rast Lusim Allahun e Plotfuqishëm që tua pranojë Haxhin dhe ibadetet.
***
Пристигна четвртата група аџии
Во понеделник, 25.07.2022 година, во 08:25 часот, на Скопскиот Аеродром пристигна четвртата група аџии, главно од градовите Скопје, Охрид, Струга, Кичево и Дебар, кои отпатуваа на Хаџ во организација на Исламската Верска Заедницата на РСМ.
Прв кој им посака добредојде и се ракуваше во знак на почит, беше Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х. Шаќир еф. Фетаи заедно со Муфтијата на Скопското Муфтиство Др. Ќенан еф. Исмаили, придружувани од приемната делегација на Ријасетот на ИВЗ.
Сите аџии од четвртата група се вратија безбедно и добро, а стотици членови на семејството излегоа да ги пречекаат со солзи радосници и насмевки.
Исто така денес, во 17:00 часот се очекува да пристигне петтата и последна група наши аџии, а во тој случај го молиме Семоќниот Алах да им ги прифати хаџот и молитвите.
***
Dördüncü hacı kafilesi yurda döndü
25.07.2022 Pazartesi günü saat 08:25’te, ağırlıklı olarak Üsküp, Ohri, Struga, Kırçova ve Debre şehirlerinden oluşan ve KMC İslam Dini Birliği tarafından Hacc’a gönderilen dördüncü hacı kafilesi Üsküp Havalimanı’na ulaştı.
Bu hacılar ilk, bir saygı ifadesi olarak, KMC İslam Dini Birliği Başkanı Reis ul Ulema H. Şakir ef. Fetai, Üsküp Müftüsü Dr. Kenan ef. İsmaili ve İDB Riyaseti üyelerinden oluşan bir karşılama heyetiyle havaalanında karşılandı.
Dördüncü kafilenin tüm hacıları sağ salim ülkemize döndüler ve yüzlerce aile üyesi onları sevinç gözyaşları içinde karşıladı.
Ayrıca bugün saat 17:00’de beşinci ve son hacı kafilesinin de ülkeye dönmesi beklenmektedir. Yüce Allah’tan onların Hac ibaetlerinin kabul etmesini dua ediyoruz.

Comments are closed.