Arriti në vendlindje edhe grupi i dytë i haxhinjve

(SHQ. МКД. TUR.)

Të premten, më 22.07.2022, në aeroportin e Shkupit arriti edhe grupi i dytë i haxhinjve të cilët udhëtuan nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame, me ç/rast u pritën nga Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i cili ishte ishte i pari që u dëshiroi mirëseardhje në vendlindje nga vendet e shenjta. Të gjithë haxhinjtë e grupit të dytë, kryesisht nga qyteti i Tetovës dhe Gostivarit, ishin shëndoshë e mirë dhe në pritje të tyre kishin dalë shumë familjarë të cilët i pritën me lot gëzimi dhe buzëqeshje.
Haxhinjtë e BFI të RMV udhëtojnë në mënyrë të organizuar grupe- grupe me pesë aeroplanë. Grupet tjera pritet të kthehen në vendlindje ditëve në vijim.
***
Пристигна и втората група аџии
Во петокот, 22.07.2022 година, на Скопскиот аеродром пристигна и втората група аџии кои патуваа во организација на Исламската Верска Заедница, и беа пречекани од Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, кој прв им посака добродојде во родниот крај од светите места. Сите аџии од втората група, главно од градовите Тетово и Гостивар, беа здрави и добри, и беа пречекани од многу членови на нивните семејства, кои ги пречекаа со солзи радосници и насмевки.
Аџиите на ИВЗ на РСМ патуваат во организирани групи од пет авиони. Останатите групи се очекува да се вратат во татковината во наредните денови.
***
İkinci hacı kafilesi yurda döndü
22.07.2022 Cuma günü, İslam Dini Birliği organizasyonunda seyahat eden ikinci hacı kafilesi, Üsküp havalimanına ulaştı. Bu hacı kafilesi ilk olarak KMC İslam Dini Birliği Başkanı Reis ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai tarafından havaalanında karşılanarak kendşlerine hoş geldin dileklerinde bulunuldu. Başta Kalkandelen ve Gostivar şehirlerinden olmak üzere ikinci kafileyle gelen tüm hacılar sağlıklı ve iyi durumdaydı ve kendilerini sevinç gözyaşları içinde birçok aile üyesi tarafından karşılandı.
KMC İslam Dini Birliği hacıları, beş uçaktan oluşan organize kafileler halinde seyahat etmektedir. Kalan kafilelerin önümüzdeki günlerde ülkemize dönmeleri beklenmektedir.

Comments are closed.