Arriti edhe grupi i fundit i haxhinjve në vendlindje

(SHQ. МКД.TUR.)

Të hënën, më 25.07.2022, në orët e pasdites, në aeroportin e Shkupit ateroi edhe aeroplani i fundit që barte grupin e pestë dhe të fundit të hanxhinjve, të cilët udhëtuan në haxh nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame të RMV.
Myftiu i Strugës, Mr. Salim ef. Sulejmani në emër të Kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i priti haxhinjtë dhe i pari u shtrëngoi dorën duke ju dëshiruar mirëseardhje në vendlindje.
Të gjithë haxhinjtë e grupit të pestë, u kthyen shëndoshë e mirë dhe në pritjen e tyre kishin dalë qindra familjarë të cilët i pritën me lot gëzimi dhe buzëqeshje.
E Lusim Allahun e Plotfuqishëm që tua pranojë Haxhin dhe ibadetet.
***
Пристигна и последната група аџии во татковината
Во понеделник, 25.07.2022 година, во попладневните часови, на скопскиот аеродром слета и последниот авион со петтата и последна група аџии кои отпатуваа на хаџот во организација на Исламската Верска Заедница на РСМ.
Струшкиот Муфтија, мр. Салим еф. Сулејмани во име на Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи им посака добредојде на аџиите и прв им подаде рака посакувајќи им добредојде во татковината.
Сите аџии од петтата група се вратија безбедно и добро, а за да им посакаат беа излезени стотина членови на семејствата кои ги пречекаа со солзи радосници и насмевки.
Го молиме Семоќниот Алах да ги прифати нивниот хаџ и молитви.
***
Son hacı kafilesi de ülkeye döndü
KMC İslam Dini Birliği tarafından düzenlenen Hac orgnanizasyonuyla Hacca giden beşinci ve son hacı kafilesi 25.07.2022 Pazartesi günü öğleden sonra son uçakla Üsküp havaalanına indi.
KMC İslam Dini Birliği Başkanı Reis ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai adına Struga Müftüsü Salim ef. Süleymani, hacıları Üsküp havaalanında karşıladı.
Beşinci kafileyle gelen tüm hacılar sağ salim ülkemize döndü ve yakın aile fertleri tarafından büyük bir sevinç gözyaşları ve heyecanla karşılandı.
Cenab-ı Allah’tan cümlesinin Hac ibadetini kabul etmesini temenni ederiz.

Comments are closed.