Ambasadori i ri i Italisë vizitoi BFI-në

Ambasadori i ri i Italisë vizitoi BFI-në
Këto ditë, në selinë e BFI-së qëndroi për vizitë të parë Ambasadori i ri i Italisë z. Carlo Romeo, i cili u prit nga Ekselenca e tij, Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi.
Fillimisht Reisul Ulema mysafirin e lartë e njohtoi me Bashkësinë Islame, si Institucion i vetëm fetar islam në vend, duke u ndalur me theks të vaçantë mbi Fakultetin e Shkencave Islame dhe Medresenë Isa Beu si dy Institucione të një rëndësie të veçantë në vënd. Veç kësaj, kreu i Bashkësis Islame u ndal edhe rreth problemeve të nduarnduarta me të cilat ballafaqohet Bashkësia Islame.
z. Carlo Romeo ngeli i kënaqur nga zgjërimi i informacioneve mbi Bashkësinë Islame dhe, përgjithësisht mbi zhvillimin institucional të jetës fetare islame në vend. Ambasadori z. Romeo dhe Kreu i BFI së ngelën me shpesë për vazhdimin e bashkëpunimit të këtyre dy institucioneve.
italia

Comments are closed.