Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

Aksioni humanitar në Prilep, Manastir dhe Resnjë

Ramazani është muaji në të cilin theksohet solidariteti, mirësia, dhe humanizmi, andaj, pikërisht në këtë muaj edhe Organizata Humanitare Hilal, e cila funksionon në kuadër të Bashkësisë Fetare Islame në RMV vazhdon me aksionet humanitare në katër anët e vendit. Nuk ka gjë më të bukur se të jesh prezent në sofrën e atyre që kanë nevojë gjatë këtij muaji të bekuar. Andaj për të gjithë aktivistët e OH Hilal, humaniteti dhe bamirësia janë obligim që në vazhdimësi dhe me intenzitet të lartë u janë dedikuar familjeve skamnore, të varfërve, jetimave e gjithë atyre që kanë nevojë, me shpërndarjen e pakove dhe ndihmave të tjera humanitare.

Siç paralajmëruam ditë më parë, Organizata Humanitare Hilal, të hënën më 03.05.2021, ndërmori aksionin humanitar të udhëhequr nga Kryetari i OH Hilal Fadil ef. Ramadani të shoqëruar nga Kryetari i Kuvendit të BFI, Fejsal ef. Kadriu dhe përfshiu tre qytete: Prilepin, Manastirin dhe Resnjën, ku me operativat e këtyre muftinive, bëri shpërndarjen e organizuar të ndihmave humanitare.

Fillimisht, karavani ndaloi në qytetin e Prilepit, ku në prezëncën e Myftiut të Prilepit H. Shefket ef Imeri dhe operativës të kësaj Myftinie si dhe delegacionit të dërguar nga BFI për të ndjekur procesin e shpërndarjes u bë shpërndatja e 200 pakove tek skamnorët në mënyrë të organizuar, sipas principit të përpilimit të listave paraprake nga këshillat e xhamive të kësaj Myftinie dhe paket para çdo shtëpie të regjistruar.

Po ashtu edhe në Myftininë e Manastirit në të njejtën mënyrë u bë shpërndarja e 250 pakove, sipas listave të përpiluara nga këshillat e xhamive të kësaj myftinie sipas principit pako në çdo shtëpi skamnori, me qëllim që të mënjanohet kontakti fizik dhe respektimi i masave të sigurisë kundër virusit Korona.

Myftiu i Manastirit Hamit ef. Rasimi, falënderoi Reisul Ulemanë H. Hfz. Shaqir ef. Fetai i cili në këtë qytet personalisht e ndoqi nga afër aksionin e shpërndarjes të ndihmave, e madje edhe personalisht i ndihmoi aktivistët në këtë akt fisnik e bamirësie.

Myftiu i Manastirit gjithashtu e falënderoi edhe Drejtorinë e Përgjithshme të Vakfit të Republikës së Turqisë, për këtë ndihmë mjaft domethanëse për xhamatin e Manastirit, në këto ditë të shenjta të Ramazanit.

Më pas karavani humanitar vazhdoi edhe në Myftininë e Resnjës, ku nën organizimin e Koordinatorit të Muftinisë së Resnjës H. Xhunejd ef. Jashar dhe operativës të kësaj Myftinije dhe presencë të delegacionit të BFI, u bë shpërndajra e organizuar e 100 pakove të dhuruara nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfit të Republikës së Turqëisë.

Aksionet e OH Hilal do të vazhdojnë në tërë teritorin e Maqedonisë së Veriut, duke u shpërnda në çdo sofër të skamnorëve dhe njerëzve që kanë nevojë, gjatë këtyre ditëve të Ramazanit.

 

 

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, Abonohu tani.

Ju gjithashtu mund të lexoni