AKSION I PËRBASHKËT HUMANITAR I KISHAVE DHE BASHKËSIVE FETARE

(SHQ. MKD.)

Aksion i përbashkët humanitar i kishave dhe bashkësive fetare në bashkëpunim me Komisionin për marrëdhënie me bashkësitë fetare dhe grupet fetare është mbajtur tw martwn, më 27 shtator, në Shkup.
Përfaqësues të organizatave humanitare të Kishës Ortodokse Maqedonase – Kryepeshkopata e Ohrit, Bashkësisw Fetare Islame, Kisha Katolike dhe Kisha Ungjillore së bashku me drejtorin e Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare dhe grupet fetare (KMKBFGR) vizituan familjet e rrezikuara sociale në rajonin e Shkupit dhe dhuruan ushqime, produkte higjienike dhe një bisedë të ngrohtë duke i inkurajuar qytetarët që po përballen me sfidat qw vijnë si pasojw e krizws aktuale.
Aksioni mbahet edhe për të dërguar mesazhin se në një kohë të tillë krize na duhet një solidaritet, bashkim, dhembshuri tw cilwn mund ta shprehim bashkërisht. Edhe pse bindjet tona janë të ndryshme, ne i përkasim popujve të ndryshëm, flasim gjuhë të ndryshme, të gjithë e kemi të përbashkët që jemi njerëz dhe kjo shihet në humanizmin tonë.

***

ЗАЕДНИЧКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА ЦРКВИТЕ И ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ

Заедничка хуманитарна акција на црквите и верските заедници во соработка со Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи денес 27 септември се одржа во Скопје.
Претставници на хуманитарните организации на Македонската православна црква – Охридска архиепископија,
Исламската верска заедница, Католичката црква и Евангелската црква заедно со директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) посетија социјално ранливи семејства во Скопскиот регион и донираа храна, хигиенски средства и топол разговор за утеха и охрабрување на граѓаните кои се соочуваат со предизвиците кои ги наметнуваат актуелните кризи.
Акцијата се одржува и со цел да се испрати порака дека во вакво кризно време потребна ни е заеднички изразена солидарност, заедништво, сочувствителност. Иако верувањата ни се различни, припаѓаме на различни народи, говориме различни јазици, на сите заедничко ни е што сме луѓе, а тоа се согледува по нашата човечност.

Comments are closed.