Me ftesë të Fondacionit për Aleancë të Civilizuar, kreu i BFI- se h. Sulejman ef. Rexhepi mori pjesë në Panelin Rruga për të ardhmen

111 reisiMe ftesë të Fondacionit për Aleancë të Civilizuar, kreu i BFI- se h. Sulejman ef. Rexhepi mori pjesë në Panelin Rruga për të ardhmen ku u trajtua tema Dialogu ndër civilizues rrugë për të ardhmen. Ligjerues të këtij paneli ishin dr.Darko Konstadinoski i cili është deputet në Aleancen e Cilvilizimiit në Kombet e Bashkuara, dhe foli për themelimin e këtij fondcacioni dhe të arriturat dhe projeketet të cilat i ka Fondacioni. Panelist tjetër ishte prof.dr Ismail Seragelldin, themelues dhe drejtor i Bibliotekes së Aleksandris, i cili nënvizoi se Muslimanët janë pjesë e civilizimit Evropian, nuk janë më jasht por janë të inkuadruar në Sisitemin Evropian. Penalist i fundit ishte kryetari i shtetit z. Gjorgje Ivanov i cili veç të tjerash tha se, ai i cili komunikon ai integrohet ndersa ai që nuk komunikon ai betonizohet dhe mendon armiqësisht. Arma e vetme per të ndertuar paqën është dijalogu.

Comments are closed.