Реакција против клеветите на Алсат-М

Муфтиството на ИВЗ-Скопје, ги демантира, како неосновани и невистинитите информаци, полно со клевети на ТВ Алсат-М, со наслов   ИВЗ, се спречуа екипата на Алсат-М. Вакуфот под хипотека за кредит? објавен на дата 10.02.2012 година.
Уште еднаш, ја информираме пошироката јавност, дека Тв Алсат-М, е ставена под услуга на невистинитите и клевети, и ова го сведочиме и со добиениот судски процеси против главниот уредник на ова телевизија, Мухамед Зеќири, кога Основен Суд Скопје 1, со пресуда бр. К`.бр.910/11, го огласил за виновен дека клеветил врз поглаварот на ИВЗ, Реис Ул Улема Хаџи Сулејман еф. Реџепи, и истиот треба да плати 29 милион денари.
Наместо Мухамед Зеќири,  да го плати оштетата, продолжува со стариот аваз, клеветејќи во јавноста дека,  дали ИВЗ си има земено кредит и за тоа си го има ставено вакуфот под хипотека.
За да излегува вистината во виделина, ИВЗ соработува со сите банки во Македонија и земање и давање заем е секојдневна работа на ИВЗ за да функсионира едиствената исламска институција во земјата.
Заемот за кој зборува Алсат-М  во Шпаркасе Банк,  е производ на Банката  кој Муфтиство на ИВЗ-Скопје го земал на користење како краткорочен откуп на побарувања со еднократна дисконтна стапка.Сешто што се кажува надвор од ова било од кого, е клевета и невистинита и за истото ќе треба да одговори пред надле`ните судски органи.

Comments are closed.