До: Госп. Стево Пендаровски

Честитка:
До:
Госп. Стево Пендаровски

Во свое лично име, во името на Исламската Верска Заедница на Република Северна Македонија, како и во името на сите исламски верници во земјата, ги изразувам нај искрените честитки по повод вашиот избор Претседател на РСМ.
Вашиот изборо, госп. Пендаровски, го доживуваме како избор на граѓаните на РСМ меѓу две опции и две ориентации, едната ретрогардна, а другата проевропска, мировна, толерантна, прогресивна и интегративна.
Цврсто веруваме дека со вашиот избор започнува времето во кое секој граѓанин на оваа земја, без оглед на етничката или верската припадност, ќе ја почитува функцијата Претседател на државата и ќе се гордее со својот Претседател. Веруваме дека Вие,госп. Пендаровски ќе бидете токму таков Председател и дека гласовите што ги добивте заслужено од сите нас, се гласови за по убава иднина на луѓето на Република Северна Македонија.
Бидете благословен и бидете Претседател на РСМ кој што снажно ќе влијае да се надминат недоразбирањата и нетолеранцијата што со години наназад ја одвраќаше нашата заедничка држава од евроатлантските текови. Таков човек и таков Претседател, секогаш ќе ја ужива подршката на ИВЗ на РСМ

Реисул Улема на ИВЗ на РСМ
Х. Сулејман еф. Реџепи

Comments are closed.