Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

OPINIONE

Kolumnë Dërdëllisjet e “ekstremit katolik”

Kolumnë Dërdëllisjet e “ekstremit katolik” Dëshiroj që paraqitja e fundit e “ekstremistëve katolikë” të mbetet vetëm një dërdëllisje individuale dhe derdhje frustracionesh nga ana e dy njerëzve që kanë humbur udhën në obor, por nëse pas…

H. Sulejman ef. Rexhepi Luan i Fesë dhe i Kombit

H. Sulejman ef. Rexhepi Luan i Fesë dhe i Kombit Sikur t’ia kushtonim tërë jetën për ta përshkruar angazhimin dhe veprimtarinë e Reisul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi në zhvillimin dhe avancimin e jetës fetare në vend dhe më gjërë me…

Parakalim i krenarisë apo i pakuptimësisë

Kolumnë Parakalim i krenarisë apo i pakuptimësisë Është, thjesht, i pakuptimtë parakalimi që do të mbahet në Shkup nga LGBT. Çfarë zori na paska dynjaja të kuptojë orientimet seksuale të kujtdo qoftë dhe pse këto parakalime…

Mirësia është lumturia e botës

Kolumnë Mirësia është lumturia e botës Nëse të gjithë ne pajtohemi se Ramazani është Muaj i Shenjtë në të cilin besimtarët i mbulon Paqa e Mëshira e Zotit, nëse ky muaj duhet të përmbushë zemrat tona me dashuri e respekt për njëri…

Ne jemi Al Nur dhe Linvud. A jeni edhe ju ?

Kolumnë Ne jemi Al Nur dhe Linvud. A jeni edhe ju ? Po, unë jam Al Nur dhe Linvud sikur  të gjithë besimtarët muslimanë. Jemi, sepse kemi qenë edhe me Stambollin, Parisin.Londrën,Brukselin, Kvebekun. Po ju që ishit Charlie Hebdo, a…

Lartmadhëria e sajë FJALA

Kolumnë: Lartmadhëria e sajë FJALA “Në trupin e njeriut ekziston një organ,nëse ai është i shëndoshë, i tërë trupi është i shëndoshë.Nëse ai është i prishur, i tërë trupi është i prishur. Ai organ është zemra!”(hadith) Shkruan h.…

Homoseksualizimi, akt antinjerëzor dhe antifetar.

Allahu xh.sgh. thotë: O ju njerëz, kini frikë Zotin tuaj,që ju krijoi prej një veteje (njeriu) dhe nga ajo krijoi palën tjetër (shoqen e saj), e prej atyre dyve u shtuan shumë burra e gra.”En-Nisa: 01. Dallimi midis dy gjinive,…

Të jetosh me terorizmin

Kolumnë Të jetosh me terorizmin Duke dëgjuar korin e njerëzve-sorra me  mendje të ikur që me krakamën e vetë krijojnë simfoninë e pështirë kakofonike e cila paralajmëron vetëm kaos, tensione e shqetësime në vend, nuk ka si të mos shtrohet…

Kolumnë: Natalteti vetëvrasës

“Vetëm i Allahut është pushteti i qiejve e i tokës;  Ai krijon çka të dojë; Ai i falë vetëm femra atij që do, e i falë vetëm meshkuj atij që do.Ose ju falë çift, meshkuj e femra,por atë që do e lë pa fëmijë; Ai është i dijshëm, i…

[:al]Kolumnë: Krenari në dhembje[:]

Më shkaktuan zhgënjim e neveri ata të cilët dëshmuan mungesën elementare të dhembjes e të humanitetit , ata që pa kurfarë turpi shprehnin dëshpërimin që në aksidentin e Llaskarcës paskan humbur jetën pakë njerëz, duke e ndërlidhur…